Fædre på barsel i Silkeborg


Aldersgruppe
0-1 år
Pris
50 kr per gang
Tilmelding
Ikke nødvendig
Sted
Se mødesteder under de enkelte museer
Kategori
Kunst, Kreativt, Indendørs, Udendørs, Museum

I Silkeborg er en række museer gået sammen om at at skabe et kulturtilbud til fædre på barsel. Hver anden torsdag (ferier undtaget) kan du komme på museumsbesøg på med dit barn fra 9-11 for kun 50 kr. Der er ingen tilmelding, man møder bare op.

Så vil du gerne møde andre barslende fædre og samtidig lære noget nyt om Silkeborg? Så sæt kryds i kalenderen på de datoer der passer ind i din barselsperiode og læs mere under de enkelte museer: 

Museum Silkeborg (uge 18, uge 40 og uge 50):

Vi rejser godt 2400 år tilbage i tiden. Til jernalderen! Gennem dialog, genstande og moselig skal vi blive klogere på hverdagslivet i jernalderen, forholdet mellem guder og mennesker og hvad det egentlig vil sige at ofre. Foregår indendørs.

Mødested: Hovedgårdsvej 7, 8600 Silkeborg

Bunkermuseet (uge 22, uge 34 og uge 46):

På Silkeborg Bunkermuseum vil du komme rundt i vort område og høre om tiden fra 1943 -1947, hvor Silkeborg Bad var hovedkvarter for den tyske værnemagt og senere husede 4000 tyske flygtninge. Det bliver en kombination af udendørs aktiviteter og besøg i bunkere. Foregår både inden- og udendørs.

Mødested: Silkeborg Bad (hovedindgangen), Gjessøvej 40, 8600 Silkeborg

Oplevelsesstedet Høgdal (uge 24 og uge 38):

Høgdal er en lille tidslomme, hvor tiden gik i stå for knap 100 år siden. Her vil vi få indblik i livet på den gamle skovlovringsgård i den smukke midtjyske natur og få mulighed for at prøve forskellige praktiske aktiviteter fra da oldefar var dreng. Foregår både inden- og udendørs.

Mødested: Høgdalvej 4, 8653 Them

Papirmuseet (uge 32 og uge 44):

På Papirmuseet kan du opleve historien om papirfremstilling og Silkeborg by, hvilket er to emner, som hænger uløseligt sammen. Vi skaber papir, som dengang pengesedlerne blev fremstillet her, og vi laver aftryk af din og din babys hænder i papiret. Foregår indendørs.

Mødested: Jysk Musikteater (1. sal), Papirfabrikken 78, 8600 Silkeborg

Kommandocentralen (uge 36 og uge 48):

Kommandocentralen blev bygget i forbindelsen med udvidelsen af Remstruplund plejehjem i 1960’erne. Det var herfra at Borgmester, Politimester, leder fra Civil forsvaret med flere skulle styre indsatsen med at rede liv og værdier, hvis en 3. verdenskrig skulle bryde ud. Foregår indendørs.

Mødested: Museum Jorn (parkeringspladsen), Gudenåvej 7, 8600 Silkeborg

 

Ugeoversigt:

Uge 18: Museum Silkeborg

Uge 22: Bunkermuseet

Uge 24: Høgdal

Uge 32: Papirmuseet

Uge 34: Bunkermuseet

Uge 36: Kommandocentralen

Uge 38: Høgdal

Uge 40: Museum Silkeborg

Uge 44: Papirmuseet

Uge 46: Bunkermuseet

Uge 48: Kommandocentralen

Uge 50: Museum Silkeborg