10 gode grunde…


Derfor er det godt, at du som far laver aktiviteter med dit barn

Som far er det sundt at lave aktiviteter sammen med dit barn – både for dig og barnet. Det styrker nemlig jeres forhold og tilknytning til hinanden, og det er med til at sikre, at dit barn udvikler sig og har det godt.

Vidste du, at...

…både du og dit barn booster jeres fysiske og psykiske sundhed ved at lave aktiviteter sammen.

Hvad skal vi lave?

Det er stort set lige meget, hvad du laver sammen med dit barn, så længe I er sammen om det. Aktiviteter, der for voksne virker banale, kan være en kæmpe oplevelse for et barn, der ikke har prøvet det før. En tur med toget, i skoven, at sove i telt i haven, se på stjerner og så videre er eksempler på, hvor lille en indsats det kræver at give dit barn en stor oplevelse.

Derfor er det godt for dit barn at lave aktiviteter med far

1) Bevægelse og motion hjælper dit barn til at slappe bedre af og sove bedre om natten.

2) Det udvikler dit barns motorik. Alt, hvad der er forskelligt fra at gå på en ’lige’ vej, bidrager positivt. For eksempel at klatre i klatrestativ eller træer, bestige bakker – eller sandklitter, gå en tur i skoven væk fra stierne eller dyrke sport.

3) Det styrker dit barns sprog, når I laver aktiviteter sammen, taler sammen og sætter ord på de nye oplevelser og ting, I ser på jeres vej.

4) Nye oplevelser skærper dit barns nysgerrighed, kreativitet, gåpåmod, evne til at danne nye venskaber og skaber sunde interesser for dit barn.

5) Kvalitetstid med far opbygger og styrker jeres relation.

6) Er der søskende, kan det være positivt for dit barn at lave aktiviteter alene med far og få hans udelte opmærksomhed.

Derfor er det godt for dig at lave aktiviteter med dit barn

7) Et nært og stærkt forhold til dit barn gør, at du trives bedre i hverdagen.

8) Du bliver glad af at være sammen med dit barn, grine og opleve nye ting med det og se verden gennem dets øjne.

9) Det er en investering i jeres forhold, som I kan trække på og udbygge gennem barndommen og helt op i voksenlivet.

10) Det er en oplagt mulighed for at vise dit barn nogle af de ting, du selv interesserer dig for. Det kan være at høre musik, rode med bilen, spille brætspil, tegne/male og se eller dyrke sport. Ofte vil din egen entusiasme smitte af på barnet, og er du heldig, er det en interesse, I kan have sammen i mange år fremover.