Weekendaktiviteter i naturen


I weekenden er der ofte lidt mere tid til aktiviteter for far og barn. Det kan være, at I har tid til at tage på tur ud i naturen sammen. Du kan prøve at undersøge mulighederne i dit lokalområde – eller blive inspireret her:

København og omegn

Grantoftegård er et økologisk landbrug i Ballerup, hvor det er muligt at komme på besøg og hilse på heste, grise, kører og får.

Den Blå Planet byder på et væld af naturoplevelser under vandet.

Ishøj Naturcenter tilbyder året rundt på forskellige naturarrangementer.

Naturen tæt på storbyen

Tæt på København er det både muligt at overnatte i naturen, at gå opdagelse efter sjældne planter, få særlige oplevelser fra havets univers eller tage på bondegård.

Botanisk Have er et åndehul midt i København, hvor I kan undersøge forskellige planter.

Frilandsmuseet i Lyngby er der mange udendørsaktiviteter for far og barn, og her kan I besøge historiske huse, gårde, haver og møller.

Naturpark Amager er et kæmpe naturområde i udkanten af Amager med plads til mange naturoplevelser og hvor I også gerne må overnatte.

Sjælland

Esrum Kloster har både naturlegeplads, klosterhave og oplevelsesruter.

Karen Blixens Fuglereservat  har særlig fokus på fugleliv og biodiversitet.

Hos Sagnlandet Lejre kan I skyde med bue og pil og sejle i en stenalderbåd.

Historiske naturoplevelser

Rundt på Sjælland kan I få særlige historiske naturoplevelser. Kom fx med tilbage til Stenalderen, Middelalderen eller Vikingetiden eller oplev Danmarks fugleliv på nært hold.

Roskilde Vikingeskibs Museum byder på vikingeskibe, søfart og bådebygningskultur.

I Naturpark Åmosen kan I se Danmarks flotteste fuglesø og besøge formidlingscenter Fugledegaard

Stevns Klint kan I opleve noget af UNESCOs verdensarv sammen.

Danmarks små øer

Falster: Hos Middelaldercenteret på Nykøbing Falster kan I øve jer i at blive riddere, bygge og eksperimentere med vand.

Lolland: Her kan I besøge Naturpark Maribosøerne og Naturpark Nakskov Fjord eller downloade appen Naturlandet, som guider jer til naturoplevelser på hele Lolland.

Ærø: Marstals Søfartsmuseum kan I opleve hvad sømænd har medbragt hjem fra de fjerne lande, og selv prøve at stå ved roret på et legeskib.

Langeland: På Langelands sydspids kan man møde Langelands Vilde Heste, som klarer sig året rundt stort set uden menneskers indblanding.

Ø-oplevelser i naturen

Danmarks har flere små øer med en spændende og varieret natur, hvor der er mulighed at tage på mange udflugter sammen.

Bornholm

Natur Bornholm er et oplevelsescenter, som formidler den bornholmske natur fra tiden med dinosaurer og til i dag.

Hammershus Besøgscenter ligger med udsigt til borgruinen og Østersøen. Besøg udstillingen og gå opdagelse i det særprægede naturområde.

Bornholms Sommerfuglepark er et tropisk univers, hvor I kan opleve mere end 1000 forskellige farvestrålende sommerfugle.

Fyn

Fjord og Bælt i Kerteminde kan I opleve et magisk blå univers og møde flere af havets dyr.

I Den Fynske Landsby i Odense kan I prøve fortidens hverdagsliv.

Hos Naturama i Svendborg kan I komme tæt på naturens dyr.

På opdagelse i den fynske natur

På Fyn er der rig mulighed for at lære mere om naturens dyr både i havet, i skoven og i dyreparker.

 Vikingemuseet Ladby ligger lige ned til Kerteminde Fjord. Her kan I prøve kræfter med vikingernes våben og se Danmarks eneste vikingeskibsgrav.

 Nyborg Slot har et voldanlæg omkring sig tæt på Nyborg Fjord. Gå på opdagelse i naturområdet omkring slottet og leg jer tilbage i historien.

 Hindsgavl Dyrehave kan I møde hjorte, rådyr og dådyr.

Nordjylland

I Aalborg Zoo kan I møde mere end 2300 forskellige dyr fra hele verden. Prøv en eventyrlig oplevelse med alt fra løver, elefanter og flamingoer.

Hos Fun Park Hirtshals kan I prøve mange udendørsaktiviteter og besøge parkens mange forskellige dyr lige fra vaskebjørne, høns og krondyr.

Nordjyske naturoplevelser

I Nordjylland kan I prøve Nordens bedste naturlegeplads "Røverknolden" eller opleve Skagens smukke strandstrande og det verdens kendte lys.

På Naturlegepladsen Røverknolden i Rold Skov kan I fx gå i Tommelises fodspor, møde røvere eller gå på edderkoppens spind.

På Grenen i Skagen kan I  køre en tur med Sandormen.

Vestjylland

I Nationalpark Thy kan I opleve Danmarks største vildmark. I kan gå på opdagelse i de store klitter, bade i Vesterhavet eller lege på naturlegepladser.

På oplevelsescenteret Naturkraft i Ringkøbing kan I komme med på eventyr, hvor I sammen oplever naturens fascinerende kræfter.

 I Jyllandsakvariet i Thyborøn kan I opleve en særlig udstilling med iskunst året rundt. Derudover kan I gå på opdagelse i akvarierne.

Midtjylland

I Økolariet i Vejle kan I blive klogere på bæredygtighed og naturvidenskab eller finde et naturarrangement, der passer til jer.

Moesgaard Museum er placeret i naturskønt område, hvor I kan få historiske oplevelser sammen på tværs af generationer.

Randers Regnskov er en tropisk zoologisk have, hvor I færdes i et fugtigt klima sammen med alle de tropiske dyr og planter i flotte farver.

Midtjyske naturoplevelser

Midt i Jylland kan I besøge et væld af forskellige oplevelsesinstitutioner, som særligt fokuserer på at formidle naturoplevelser.

På Herregårdsmuseet Gammel Estrup kan I opleve livet som herskab og tjenestefolk samt besøge museets smukke have og naturområder.

Det Grønne Museum er en unik oplevelse for fædre og børn. Det er Danmarks nationalmuseum for jagten, skoven, landbruget og maden.

Naturhistorisk Museum Århus kan I blive klogere på naturens verden. Her kan I møde over 2000 iscenesatte dyr fra nutid og fortid.

Naturens spisekammer i Sønderjylland

I Sønderjylland er der bl.a. mulighed for at finde jeres egne østers eller tage på opdagelse i nogle af de smukkeste skove, hvor I også kan sanke jeres egne vilde urter.

Sønderjylland

Danfoss Universe er en oplevelsespark, hvor I kan blive begejstret og hvor I sammen kan få fantastiske oplevelser med naturvidenskab.

I Nationalpark Vadehavet kan I tage på vandretur, sælsafari, finde østers eller opleve ”sort sol” med tusindvis af stære.

I Gråstenskovene i Sønderborg kan I opleve nogle af Danmarks smukkeste skove, hvor der undervejs er bålpladser og frokosthytter.