Om Far for livet


Om Far for livet

Far for livet er et projekt, der skal skabe stærke relationer mellem far og barn, da det er utrolig vigtigt for, at far, barn og resten af familien trives. Det er Forum for Mænds Sundhed, der står bag projekt Far for livet, og projektet er støttet af Nordea Fonden.

Der er en masse aktiviteter knyttet til projekt Far for livet. Vi vil blandt andet:

  • Etablere 25 Fars Legestuer i hele Danmark.
  • Udvikle og teste helt nye aktivitetstilbud til far og barn.
  • Opkvalificere sundhedspersonale (så som sundhedsplejersker, læger og jordemødre), så de bliver bedre til at inddrage fædrene i deres arbejde.
  • Udvikle og afprøve nye koncepter for fædregrupper.
  • Lave en håndbog til kommende forældre.

De forskellige aktiviteter og tilbud bliver føjet til Far for livet-siden, i takt med de bliver udviklet. Hold dig opdateret på aktivitetssiden, eller skriv dig op til vores nyhedsbrev og få information til både fædre og fagfolk.

Hvem er Forum for Mænds Sundhed?

Forum for Mænds Sundhed er et partnerskab mellem flere end 50 kommuner, fagforeninger, faglige organisationer og virksomheder, der vil forbedre mænds sundhed. Forum for Mænds Sundhed står bag forskellige projekter som ’Men’s Health Week’, ’Mænds Mødesteder’ og ’Kommune, kend din mand!’. Desuden leverer vi forskning, undervisning og information om mænds sundhed. Organisationen har kontorer på Vesterbro i København og har aktiviteter i hele landet.

Du kan læse mere om Forum for Mænds Sundhed og vores øvrige aktiviteter HER.

Teksterne på denne side er skrevet af

Tobias Siiger Prentow
Cand.scient.san i Sundhedsfremme og forsknings- og projektmedarbejder i Forum for Mænds Sundhed. Tobias har lavet de 60 kvalitative interview med fædre, som Far for livet bygger på. Han har desuden undervist sundhedspersonale i at inddrage fædre og forbedre mænds sundhed og har lavet undersøgelser om fædre, fædres sundhed og deres relation til sundhedsvæsenet.

 

Svend Aage Madsen
Formand for Forum for Mænds Sundhed og Selskab for Mænds Sundhed. Desuden ph.d. og forskningsleder på Rigshospitalet. Svend Aage har, foruden sit mangeårige virke som forskningsleder og chefpsykolog på Rigshospitalet, forsket i og skrevet en række artikler og bøger om fædre og mænds sundhed. Han har undervist i mange år, herunder undervisning af psykologer, læger, sygeplejersker, jordemødre og kommunale sundhedsansatte. I sin praksis har han behandlet mænd med psykiske efterfødselsreaktioner.

Til nogle af teksterne har redaktionen fået hjælp fra andre fagfolk.

Vil din kommune, virksomhed eller organisation være med?

Arbejder du med fædre, eller kunne du tænke dig at gøre det?

Far for livet søger løbende kommuner og andre aktører, der ønsker at samarbejde om at åbne en Fars legestue, få videreuddannet deres sundhedspersonale eller lave aktivitetstilbud til fædre og børn.