Hos jordemoder og læge


Derfor er det en fordel, at du som far er med til jordemoder og læge

Selv om det er din kæreste og ikke dig, der er gravid, er graviditeten vigtig for dig som far. I løbet af graviditeten skaber du en relation til dit barn og forbereder dig på rollen som far. Derfor er det en fordel at tage med til jordemoder og læge. Her får du nemlig en masse information om jeres barn, graviditeten og fødslen.

4 gode grunde til at tage med til jordemoder og læge

1) Få svar på dine spørgsmål
Både jordemoderen og lægen er der også for din skyld. Udnyt det til at få svar på dine spørgsmål. Der er ingen, der forventer, at du har sat dig ind i alt, hvad der skal ske, når du bliver far. Der findes ikke forkerte spørgsmål, uanset om du har prøvet at blive far før eller ej. Det vigtigste er, at du får svar på de ting, du er usikker på, så både du og din kæreste får det bedst mulige forløb under graviditeten.

2) Tag del i de små og store beslutninger
Hos jordemoder og læge kan du være med til at træffe små og store beslutninger, som du som far gerne vil være en del af. For eksempel skal I tale om, hvor jeres barn skal fødes, hvordan det skal fødes, og om I har brug for ekstra hjælp i graviditeten eller efter fødslen

3) Få talt om det svære
Hvis du oplever nye negative tanker i forbindelse med graviditeten, så kan du også tale med lægen om det, du synes er svært. Det kan være helt normalt, men det kan også være noget, der skal tages hånd om.

4) Støt din kæreste
Din kæreste kan have stor gavn af din støtte gennem graviditeten. Du kan blandt andet støtte hende ved at tage med og lytte til de informationer, lægen og jordemoderen har til jer. Det er altid lettere at huske informationer, når man er to, og det gør det også nemmere tale om efterfølgende.

Mere viden

Forum for Mænds Sundhed har undersøgt fædres forhold til læge, jordemoder og sundhedsplejerske i undersøgelsen 'Fædre og sundhedsvæsenet'.
Du kan finde undersøgelsen under artikler via linket herunder.

Hvad sker der hos jordemoder og læge?

Du og din kæreste bliver indkaldt til en række besøg hos jeres jordemoder og læge under graviditeten. Jordemoderen følger med i, hvordan graviditeten går og taler med jer om, hvad der skal ske fremover. Jordemoderen vil også spørge ind til, hvordan du og din kæreste har det.

Hos lægen får I informationer om barnet og graviditeten, og din kæreste bliver vejet og målt.

For alle besøgene gælder det, at du som far er meget velkommen.